Blog

Wat is een hoogwerker?

Een hoogwerker is een machine die wordt om personen of voorwerpen in de hoogte te heffen. Een schaarhoogwerker zorgt er alleen voor dat dit verticaal wordt verplaatst. Een hoogwerker wordt regelmatig gebruikt in productie- en bouwsector om mensen te laten werken op moeilijk bereikbare plaatsen. Maar hoogwerkers worden ook gebruikt voor het doen van onderhoudswerkzaamheden van hoge gebouwen (denk hierbij aan glazenwassers).  Zo vermindert het inspanningen van werknemers, omdat zij bijvoorbeeld geen zware ladingen handmatig moeten vervoeren. Ook, helpt het hen om op een comfortabele hoogte hun taak naar behoren uit te kunnen voeren.

Bijvoorbeeld, als een glazenwasser de ruiten van een bedrijf moet schoonmaken op de derde verdieping, kan hij de hoogwerker gebruiken om deze hoogte te bereiken. Eenvoudig gezegd verhoogt deze machine de efficiŽntie van een werknemer.  Ook worden hoogwerkers veel gebruikt door hulpdiensten zoals brandbestrijding.

Er zijn verschillende types schaarhoogwerkers. Alle dergelijke liften hebben echter min of meer een vergelijkbare constructie. Zij bestaan uit drie belangrijke delen - platform, de schaar en besturingselementen. Wanneer de schaar zijn armen strekt wordt de lift in de opwaartse richting verplaatst en wanneer de armen inklapt wordt de lift naar beneden verplaatst.

De schaarhoogwerkers kunnen ook worden gecategoriseerd in twee typen afhankelijk van hun aandrijfmechanisme - hydraulische hoogwerkers en pneumatische hoogwerkers. Bij hydraulische hoogwerkers, wordt een vloeistof gebruikt voor de opwaartse beweging van de lift. Wanneer de vloeistof wordt vrijgegeven, sterkt de schaar zich uit en gaat de hoogwerker omhoog. De hoeveelheid vloeistof die wordt vrijgegeven, is afhankelijk van de hoogte waarop de lift moet worden verhoogd. Dit wordt geregeld met een klep. In Pneumatische liften, worden airbags gebruikt om de schaar armen omhoog en omlaag te sturen. Wij verkopen en verhuren alleen hydraulische hoogwerkers.

Wanneer u een hoogwerker wil huren of kopen, moet u aandacht besteden aan de specificaties hiervan. De twee meest belangrijke dingen om uit te zoeken zijn de werkhoogte die de lift kan behalen en de maximale belasting (laadvermogen). B. Sindorf heeft hoogwerkers met speciale functies beschikbaar. Met de tilt-functie kan een werknemer de hoek van het platform instellen en met de draai functie kan het platform zich draaien. Sommige hoogwerkers hebben ook een platform (bak) die horizontaal verplaatst kan worden. Mocht u niet zeker weten welke hoogwerker het best geschikt is voor u klus neem dan vrijblijvend contact op via het nummer: 06-22454874 of info@bsindorf.nl

Het gebruik van schaarhoogwerkers zijn gevaarlijk, indien deze verkeerd gebruikt worden. De gebruiker moet altijd de veiligheidsvoorschriften zorgvuldig volgen. Ook is het niet toegestaan om de lift te laden met meer dan de maximale belasting. Overbelasting kan namelijk leiden tot ongevallen en moeten dus worden vermeden. Bovendien, moet de hoogwerker worden vergrendeld, wanneer deze niet in gebruik is, om te voorkomen dat deze wordt gebruikt door onbevoegden.

B. Sindorf is leverancier voor zowel verhuur als verkoop van hoogwerkers. Daarnaast leveren wij andere bouw gerelateerde machines. Opgericht in 2011, is B. Sindorf gegroeid tot regionaal toonaangevende leverancier van kwalitatieve hoogwerkers geleverd met een constant hoog niveau van klantenservice.